Η Πλάκα στην εποχή του Covid-19

Η Πλάκα στην εποχή του Covid-19

Η Πλάκα είναι μια από τις παλαιότερες γειτονιές στην Αθήνα, ένα υπέροχο πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο που διατηρεί ακόμα τη δόξα μιας άλλης εποχής. Οι πολυσύχναστοι δρόμοι της είναι πάντα γεμάτοι από ανθρώπους που περιπλανιούνται πλημυρισμένοι με δέος από την ομορφιά της. Τα γραφικά μικρά σοκάκια και τα όμορφα, νεοκλασικά, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα δημιουργούν ένα σκηνικό που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στο κέντρο της πόλης. Εκεί μπορείτε επίσης να βρείτε το Melina Merkouri Café, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στη θρυλική Ελληνίδα ηθοποιό και πολιτικό, Μελίνα Μερκούρη. Θα έλεγε κανείς ότι η Πλάκα είναι απλά ένα μικρό κομμάτι παραδείσου.

Υπό κανονικές συνθήκες, η Πλάκα είναι γεμάτη με χαμογελαστούς ντόπιους, τουρίστες που θέλουν να ανακαλύψουν τα υπέροχα μυστικά της, φως και ζωή… Ωστόσο, καθώς η πανδημία του Covid-19 άρχισε να εξαπλώνεται, οι δρόμοι άρχισαν σιγά-σιγά να αδειάζουν, ενώ τα καταστήματα, τα μουσεία και τα εστιατόρια – συμπεριλαμβανομένου του Melina Merkouri Café – άρχισαν να κλείνουν. Ένα πέπλο μελαγχολίας κάλυψε αυτήν την μαγευτική περιοχή, αλλά μια σπίθα ελπίδας παρέμεινε αιωρούμενη στον αέρα. Έκτοτε, ακολούθησε μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλες τις μικρές επιχειρήσεις της γειτονιάς καθώς αγωνίζονταν να επιβιώσουν. Λίγοι άνθρωποι έβγαζαν βόλτα τα κατοικίδιά τους ή απλά έβγαιναν μια βόλτα μόνοι για να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα και να πάρουν λίγη δύναμη.

Αλλά η ζωή συνεχίζεται και το ίδιο θα κάνει και η Πλάκα! Μάλιστα, θα συνεχίσει ακόμα πιο δυνατά! Τα αρχαία μνημεία και η ιστορική κληρονομιά θα είναι πάντα εκεί. Ακόμη σημαντικότερο, οι άνθρωποι θα είναι πάντα εκεί, γεμάτοι όρεξη για να συνεχίσουν να δίνουν ζωή σε αυτήν τη γειτονιά, ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και πιο συνδεδεμένοι μεταξύ τους από ποτέ. Οι δρόμοι θα πλημμυρίσουν ξανά και, όπως πάντα, επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης θα επιστρέψουν για να γνωρίσουν και να ζήσουν αυτό το μέρος στο έπακρο. Εννοείται ότι και το Melina Merkouri Café θα ανοίξει πάλι τις πόρτες του, και οι άνθρωποί του θα είναι εκεί για να σας υποδεχτούν με ένα τόσο μεγάλο χαμόγελο που θα λάμπει ακόμη και κάτω από μια προστατευτική μάσκα!

Σε τέτοιους καιρούς, η διατήρηση κάθε κομματιού ιστορίας και πολιτιστικών αξιών είναι υψίστης σημασίας… Κι αυτό γιατί ενστερνιζόμενοι την ιστορία μπορούμε να μάθουμε, να εξελιχθούμε και να ξεπεράσουμε τα πάντα, ακόμη και τις πιο δύσκολες προκλήσεις! Σε αυτό βρίσκεται η αυθεντική ουσία της Πλάκας και είναι αυτό που κάνουμε, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, εδώ στο Melina Café. Ακριβώς όπως αυτή η δυνατή και αποφασιστική γυναίκα, η Μελίνα Μερκούρη, θα το ήθελε και η ίδια.