Καλώς ήρθατε στην Πλάκα

Καλώς ήρθατε στην Πλάκα

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περιγράψει κανείς τη μαγεία της Αθήνας, από το να περιγράψει την Πλάκα! Ακριβώς κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, στη μέση του κέντρου της πόλης και μόλις μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος, θα βρείτε μια από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας. Γεμάτη γραφικά σοκάκια που θυμίζουν λαβύρινθο και όμορφα, νεοκλασικά, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, κάνοντας έναν απλό περίπατο, η Πλάκα θα σας δώσει την αίσθηση πως βρίσκεστε μίλια μακριά από την πόλη, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεστε στην καρδιά της! Το γεγονός πως είναι γνωστή ως η «Γειτονιά των Θεών» δεν αποτελεί έκπληξη. Η Πλάκα είναι επίσης το μέρος όπου θα βρείτε το ιστορικό Melina Merkouri Café, το οποίο αποτελεί μια ωδή στη διάσημη και αξέχαστη Ελληνίδα ηθοποιό και πολιτικό, Μελίνα Μερκούρη.

Εδώ και πολλά χρόνια είναι πόλος έλξης τόσο για τουρίστες όσο και για ντόπιους. Η γοητεία αυτού του αθηναϊκού στολιδιού αφήνει κάθε επισκέπτη με ένα αίσθημα δέους. Δεδομένου ότι η Πλάκα χτίστηκε γύρω από τα ερείπια της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας, εκτός από τους υπέροχους δρόμους και τα κτίρια, η γειτονιά είναι επίσης γνωστή για τα αρχαία μνημεία της, όπως το Φανάρι του Διογένη και για το πλήθος των μουσείων της. Το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων είναι μόνο μερικά από αυτά.

Τα Αναφιώτικα, μια από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στην Πλάκα, διαθέτουν κτίρια κλασικής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, προσφέροντάς σας μια μοναδική αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα από τα καταπληκτικά Ελληνικά νησιά. Λόγω της αναμφισβήτητης ομορφιάς της, αρκετά σημεία της Πλάκας έχουν χρησιμεύσει ως τοποθεσίες γυρισμάτων για πολλές δημοφιλείς ταινίες που έχουν τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Μερικές από αυτές είναι το «Αν», «Ένας άλλος κόσμος» και η θρυλική «Στέλλα» με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη.

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν μουσικοί του δρόμου που περιπλανιούνται παίζοντας τη λατέρνα, μια παράδοση που ανάγεται στην εποχή της παλιάς Αθήνας. Αν θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι πίσω στο παρελθόν και να χαθείτε στην ιστορία της Ελλάδας, η Πλάκα αποτελεί σίγουρα ένα μέρος που αξίζει να ανακαλύψετε. Παρά την ομορφιά και τα μνημεία της Πλάκας, ο πιο σημαντικός παράγοντας της είναι ο τρόπος που σας κάνει να νιώθετε. Και είναι πραγματικά μαγικός!