Σχετικά με εμάς


Σχετικά με Εμάς

Η Μελίνα Μερκούρη (Μαρία Αμαλία Μερκούρη, Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 1920 – Νέα Υόρκη, 6 Μαρτίου 1994) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός. Καταγόταν από φημισμένη οικογένεια πολιτικών. Ηθοποιός βραβευμένη με πλήθος διεθνών βραβείων και παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητα διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού τα έτη 1981—89 και 1993—94 σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, οπότε και όπως τόνισε και ο Ανδρέας Παπανδρέου «άντεξε» και στους 16 ανασχηματισμούς κυβέρνησης που πραγματοποίησε.

Το όνομα του Melina Mercouri café είναι αφιερωμένο στην αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη. Ο κος Ανδρέας, στενός φίλος της για πολλά χρόνια και αφού έζησε πολλά γεγονότα κατά τη διάρκεια αυτής της φιλίας, είχε την βαθιά επιθυμία μετά από τις απαραίτητες εγκρίσεις και διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν, να “βαφτίσει” αυτό το υπέροχο cafe bistrot με το όνομα της, σαν ελάχιστο φόρο τιμής.

Οι διαδικασίες ξεκίνησαν το 1996 και τελικά το 1999 ξεκίνησε να λειτουργεί. Από τότε μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει δεκάδες διασήμων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολιτικών, καλλιτεχνών, επιχειρηματιών. Δεν πρόκειται για ένα ακόμα cafe bistrot αλλά για ένα σημείο συνάντησης της ιστορίας. Αυτός είναι και ο λόγος που το επισκέπτονται φίλοι από όλο το κόσμο. Ένας χώρος που συνδέει την παλιά Αθήνα, την ιστορία της Μελίνας, τις πολιτικές εξελίξεις και στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Στην πλάκα. Με ύφος απόλυτα Ελληνικό. Ο κος Ανδρέας είναι εδώ για να σας υποδεχθεί πάντα με αυτό που παγκόσμια γνωρίζουν ως “ζεστή Ελληνική φιλοξενία”. Ένας χώρος ιστορικός που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Σε κάθε μεγάλη πόλη πάντα υπάρχει ένας “ιδιαίτερος” χώρος για να απολαύσει κανείς τον καφέ του. Να συζητήσει. Να γίνει παρέα. Να ανταλλάξει απόψεις. Στην Αθήνα αυτός ο χώρος είναι το Μελίνα.